Återbetalningspolicy

För att kvalificera sig för en retur måste din vara vara oanvänd och i samma skick som du fick den. Det måste också finnas i originalförpackningen.

För att göra en retur måste du ge oss ett kvitto eller bevis på ditt köp.

 Återbetalningar (om tillämpligt)

När vi har tagit emot och inspekterat den returnerade artikeln kommer vi att skicka ett e-postmeddelande för att bekräfta att vi har tagit emot det. Vi kommer också att informera dig om vårt beslut om huruvida vi kommer att godkänna eller avslå ditt krav.

Om din begäran godkänns kommer din återbetalning att behandlas och en kredit kommer automatiskt att tillämpas på ditt kreditkort eller den ursprungliga betalningsmetoden inom ett antal dagar.

Försenade eller saknade återbetalningar (om tillämpligt)

Om du ännu inte har fått din återbetalning, kontrollera först ditt bankkonto igen.

Kontakta sedan ditt kreditkortsföretag, eftersom det kan vara en försening innan din återbetalning officiellt publiceras.

Kontakta sedan din bank. Det krävs ofta en behandlingstid innan en återbetalning publiceras.

Om du fortfarande inte har fått din återbetalning efter att ha genomfört alla dessa steg, vänligen kontakta oss på info@soundob.com

Utbyten (om tillämpligt)

Vi kommer bara att ersätta en artikel om den är defekt eller skadad. Om du i det här fallet vill byta ut den mot samma artikel, skicka ett e-postmeddelande till 

info@soundob.com eller skicka ditt föremål till: Soundob Skeppstavägen 8, 12430 Stockholm, Sverige.

Gåvor

Om det returnerade objektet identifierades som en gåva vid köpstillfället och skickades direkt till dig, kommer du att få en presentkredit motsvarande värdet på din avkastning. När vi har mottagit den returnerade artikeln kommer ett presentkort att skickas till dig via mail.

Om föremålet inte identifierades som en gåva vid köpstillfället, eller om gåva givaren föredrog att ta emot varan först och ge den till dig senare, skickar vi en återbetalning till presentgivaren och de vet att du har återvänt saken.

Frakt

För att returnera en produkt måste du skicka den med posten till: soundob Skeppstavägen 8,  12430 Stockholm, Sverige.

Du ansvarar för att betala dina egna fraktkostnader för att returnera din artikel. Fraktkostnader återbetalas inte. Om du får en återbetalning dras fraktkostnaderna tillbaka.

Beroende på var du bor kan tiden det tar att ta emot din utbyttes produkt variera.

Om du levererar en vara värd mer än $ 75, bör du överväga att använda en leveransservice som låter dig spåra försändelsen eller köpa leveransförsäkring. Vi garanterar inte att vi får det du returnerar. 

Återbetalningsrätt 

För att få rätt till återbetalning måste du först göra en begäran om denna i tid och den går ifrån två olika rätt regler:

* du har två dagar på dig för att göra din avbeställning. efter dessa går det inte att avbeställa din order.

* du gör din avbeställning igenom att välja kontakta oss direkt på webbsida . eller skickar du en ett mejl till info@soundob.com

Vår policy är 30 dagar. Om 30 dagar har gått sedan ditt köp kan vi tyvärr inte erbjuda dig återbetalning eller utbyte.

 

Om 90 dagar har gått utan att kunden har fått sin beställning har kunden rätt att kräva en återbetalning